Je tablet of smartphone kan heel goed helpen om je het lesjaar goed door te laten komen. 1 apparaat kan heel veel losse spullen vervangen. Zo zijn er diverse apps waardoor je geen aparte agenda meer hoeft te hebben, duidelijker kan notuleren, goed aantekeningen kunt maken en makkelijker samenwerkt met studiegenoten.

Blijf bij de les met deze apps

De gratis apps die we hieronder bespreken maken van je tablet de ideale assistent voor een succesvol schooljaar.

1) Evernote

Geen zin om een lamme hand te krijgen van het meeschrijven tijdens les? En dan thuis proberen je gekriebel te ontcijferen? Met de app van Evernote is dat opgelost. Je typt heel eenvoudig aantekeningen. Het handige van Evernote is dat de aantekeningen worden gesynchroniseerd met al je gekoppelde apparaten, zoals bijvoorbeeld je laptop of je smartphone. Zo heb je altijd toegang tot je aantekeningen en wordt er automatisch een back-up gemaakt.

2) Simplemind

Met Simplemind kun je al je gedachten ordenen. Met deze app kun je zelf mindmaps maken. Handig tijdens college of wanneer je bezig bent met het verzamelen van informatie voor werkcollege of scriptie . Er kan van alles toegevoegd worden aan de mindmap, van filmpjes tot aantekeningen en van geluidsfragmenten tot foto’s.

3) Wunderlist

Wanneer je tijdens een drukke studiedag het overzicht even kwijt bent biedt Wunderlist uitkomst. Deze app schept orde in je overvolle takenlijstje. Noteer in deze app na elk college opdrachten, things to do of dingen om uit te zoeken: zo weet je achteraf precies wat je te doen staat. Ook Wunderlist synchroniseert heel eenvoudig met verschillende apparaten. .

4) Pocket

Met Pocket kun je handig artikelen die je later nog wil lezen bewaren. De appis zowel online als offline te gebruiken, zodat je hem ook  kunt gebruiken als je geen wifi verbinding hebt. Fijn als je even geen tijd hebt om een artikel direct te lezen, of wanneer je van plan bent om het later nog eens te gebruiken als bron.

5) Google Drive

Door je opdrachten en presentaties op te slaan op Google Drive, kun je altijd en overal bij je documenten. Met Google Drive sla je bestanden op in de cloud van Google: je raakt je bestanden dus niet meer kwijt als je je tablet kwijt bent of wanneer je laptop vastloopt of wanneer je jouw smartphone kwijt bent. Om Google Drive te gebruiken heb je wel een gratis Gmail-account nodig.

De synchronisatie tussen tablet en laptop verloopt erg vlot. Direct nadat je via je tablet de aantekeningen van het college uploadde, kun je ze op je laptop al bekijken. Daarnaast zijn de documenten op Google Drive erg eenvoudig te delen met anderen. Handig als je in een projectgroep werkt.

6) Slack

Dit is de ideale app voor een groepsopdracht. Met Slack hou je eenvoudig groeps- en privégesprekken. Voor elke taak of onderwerp heb je een apart gespreksvenster waarmee je voorkomt dat er gesprekken door elkaar heenlopen. Daarnaast heeft Slack een app voor de computer die is gesynchroniseerd met je tablet-app.

7) Easy Bib

Het schrijven van voetnoten voor bij je scriptie is niet echt leuk. Het kost vaak veel tijd en gaat makkelijk fout. Easy Bib is hiervoor de ideale oplossing. Met deze app scan je de barcode op de boeken die je hebt gebruikt en de appmaakt er dan automatisch een voetnoot van. Zorg wel dat je de juiste manier van citeren aanzet, want Easy Bib kent behoorlijk wat verschillende manieren.