Het leven is voor 18 jarigen al duur genoeg. Elke besparing is dus meegenomen. Maar je telefoonrekening in één klap halveren? Hoe dan?Stel, je abonnement voor je smartphone loopt af. Dan krijg je een aanbieding van je provider voor een nieuw abonnement met daarbij het nieuwste model smartphone. Kies je hiervoor dan zit je  weer voor twee jaar vast aan  maandelijks een hoogbedrag. Maar ben je eigenlijk best nog wel tevreden met je huidige toestel? Dan kun je kiezen voor een sim Only abonnement waardoor je gewoon je huidige smartphone blijft gebruiken en alleen voor je verbruik betaalt. Zo kun je je maandelijkse rekening zo maar halveren. Makkelijk toch?

Smartphones gaan langer mee

Qua smartphoneis het geen probleem. Smartphones gaan tegenwoordig steeds langer mee en de ontwikkelingen gaan ook niet meer zo hard, waardoor het niet altijd meer nodig om elke 2 jaar voor een nieuw toestel te kiezen. Dus doet je smartphone het nog goed en ben je niet gevoelig voor het nieuwste van het nieuwste? Kies dan voor een Sim Only abonnement.

Wat is Sim Only?

De smartphone die je bij een abonnement ontvangt, krijg je niet gratis. Die betaal je zelf via je maandelijkse abonnementskosten. Aan het einde van de abonnementsperiode is de smartphone dan afbetaald en helemaal van jou. Een Sim Only abonnement is eigenlijk gewoon een abonnement voor mobiele telefonie, maar dan zonder de telefoon. Je krijgt alleen een simkaart geleverd. Stop de simkaart in je smartphone en klaar. Houd er wel rekening mee dat jouw telefoon simlock vrij is. En verder kun je ook gewoon je huidige telefoonnummer blijven gebruiken op je nieuwe simkaart. Je moet even een formuliertje invullen en klaar. Dit heet nummerbehoud.

Gunstige tarieven

Naast het feit dat een Sim Only abonnement veel goedkoper is dan een normale telefoonabonnement, zijn de beltarieven van Sim Only vaak net zo aantrekkelijk als die van een normale telefoon abonnement. Hiernaast kun je je Sim Only abonnement uitbreiden met extra sms bundels of databundels waarmee je ook lekker voordelig kunt internetten op je mobiele telefoon.

Veel data, weinig bellen

Welke bundels te kiezen? Dat hangt af van je eigen gebruik. Het blijkt dat de meeste studenten kiezen voor abonnementen met grote databundels en relatief weinig belminuten. Dit komt door de verschuiving van telefoongebruik naar online. Steeds meer studenten bellen amper meer maar zijn de hele dag (en nacht) online. Om te chatten, Facebooken, Insta’en, Pinteresten, gamen en Netflixen. En ook voor de studie, want hiervoor zijn tegenwoordige veel handige apps beschikbaar.

Sim Only abonnement met internet

Dit zware internetgebruik is geen probleem met Sim Only. Ieder Sim Only abonnement is te combineren of uit te breiden met extra grote internetbundels. Hierdoor kun je je Sim Only abonnement precies aan je wensen en budget aanpassen waardoor je abonnement lekker flexibel is en precies is wat je zoekt. En kies je voor een extra grote internetbundel dan heb je bijna geen vaste internetverbinding meer nodig!