Gamen op een playstation, smartphone of pc zijn natuurlijk ontzettend leuk en populair, ook en vooral onder jongeren. Maar onderschat niet de kracht van de originele gezelschapsspellen. Die blijven leuk om gezellig met elkaar te spelen. Uit onderzoek blijkt dat niet alcohol en geld winnen het succes van een spelletjesavond bepalen. Maar een goed spel en het juiste gezelschap. Erbij drinken mag natuurlijk maar voor echte drankspelletjes zijn deze spellen niet geschikt. Daarvoor kun je beter bij Drankspelshop terecht.

Wat zijn nu populaire gezelschapsspellen? Hierbij in willekeurige volgorde 10 zeer populaire spellen:

1) Pictionary

Je speelt het met minimaal 4 spelers en je moet raden wat de ander getekend heeft.

2) Kolonisten van Catan

Degene die als eerste 10 punten wint. Je kunt punten halen door straten, dorpen en steden te bouwen, havens aan te leggen, een riddermacht op te bouwen en te handelen met je medespelers.

3) Monopoly

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk straten, stations en nutsbedrijven te kopen. Op de straten zet je huizen en hotels en probeer je de andere spelers bankroet te spelen.

4) Triviant

Je beantwoordt vragen over geschiedenis, sport, cultuur, amusement en andere categorieën.

5) Ganzenborden

Goed gooien met de dobbelstenen om jouw gans zo als eerste thuis te brengen. Onderweg kom je de nodige gevaren tegen en kan het zomaar zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen.

6) Twister

Het spel op de grond waarbij je met je handen of voeten bepaalde kleuren moet aanraken.

7) Risk

Verover de wereld! Iedereen krijgt een opdracht in het begin en degene die als eerste zijn opdracht weet te vervullen wint. Het is geluk met dobbelen gecombineerd met een goede strategie.

8) Mens erger je niet

Gooi met de dobbelsteen en breng je vier pionnen veilig thuis over het bord. Het lijkt simpel, gewoon met de dobbelstenen gooien maar er zijn wat tactische trucs die je kunt toepassen.

9) Ticket to ride

Spelers moeten de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te bouwen met de juiste kaartencombinaties. De winnaar heeft aan het eind de meeste punten verzameld met je treinnetwerk.

10) Rummikub

Spelers moeten zo snel mogelijk de stenen op hun bordje kwijt zien te raken door de juiste combinaties te leggen. Dat kan met de stenen van je bordje of met de stenen die al op tafel liggen.