Het is altijd fijn om je geheugen te trainen, maar heb jij ook al eens nagedacht over de mogelijkheden voor het trainen van je geheugen door spelletjes te spelen? In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de meest ingewikkelde spellen die ervoor zorgen dat je op diverse manieren je geheugen traint. Na het lezen van dit artikel ben jij dus in staat om een spel aan te schaffen en om jouw cognitieve vaardigheden te verbeteren. 

Memory game – diverse varianten

Als je jouw geheugen wilt trainen, is het zeker aan te raden om te kijken naar een memory game. Hierbij kun je keuze maken uit diverse mogelijkheden, maar over het algemeen wordt er toch vaak gekozen voor een 72 kaarten variant. Tijdens het spel moet je ervoor zorgen dat je de kaarten onthoud je omdraait om zodoende twee dezelfde kaarten te vinden. Mocht je twee kaarten pakken die niet hetzelfde zijn, dan is het de bedoeling dat je de kaarten weer omdraait. Tijdens dit spel zal je voornamelijk werken met je hersenen en geheugen waar diverse kaarten hebben gelegen. Het is dus echt een leuk spel, dat je in je eentje kunt doen om zodoende jouw geheugen te trainen.

Brain Games op diverse consoles

Op diverse consoles is het mogelijk om een geweldig brain game te spelen. Hierbij zul je op diverse manieren je geheugen kunnen trainen en daarnaast train je ook om je hersenen op een betere manier te gebruiken. Zo kun je diverse onderdelen selecteren waarbij je deze onderdelen dagelijks zult trainen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan snel rekenen, geheugentraining, spelling en nog veel meer mogelijkheden. Het is echt een totaal game waarbij je jouw geheugen en IQ op de proef stelt.

Reactievermogen trainen

Ook zijn er op het internet diverse websites beschikbaar waar je jouw reactievermogen kunt trainen. Zo kun je eerst checken hoe goed jouw reactievermogen in eerste instantie is, hoe dit is vergeleken met het gemiddelde, en tenslotte kun je bijhouden of dit verbeterd is. Je reactievermogen kun je trainen door spellen te spelen als tafeltennis, een bal tegen een muur gooien, of simpelweg online.