Hoewel er altijd uitzonderingen op de regel zijn, zullen de meeste jongeren die geld verdienen met online spellen dit doen door zich te streamen of door professioneel te gamen. In beide gevallen is er veel geld te verdienen. Met streamen zal je echter ook een charisma moeten hebben dat de kijkers aan je bindt. De band die je met je kijkers ontwikkeld is dan erg belangrijk voor de hoeveelheid geld die je ermee kan gaan verdienen. Professioneel gamen is niet voor iedereen weggelegd, maar het is wel zo dat je als tiener meer tijd hebt om te gamen, en dus ook om te trainen en jezelf te blijven verbeteren. Wanneer je de top bereikt van een bepaald spel, dan kan je heel veel geld verdienen met het prijzengeld of met een goede sponsordeal, want een goede gamer heeft ook sponsoren in de meeste gevallen. 

Welke spellen gaat veel geld in om?

  • Fortnite
  • FIFA 2020
  • League of Legends
  • DotA 2: Defence of the Ancients
  • Super Smash Brothers Melee
  • Starcraft en Starcraft II

Fortnite is een van de spellen met enorme prijzenpotten. Weet je je te plaatsen voor het WK Fortnite dan krijg je al € 44.000. Weet je het toernooi te winnen, dan mag je daar nog eens 2,7 miljoen aan toevoegen. De verwachting is dat DotA 2 binnenkort deze prijzenpot weer zal gaan laten tippen, want waar er bij Fortnite een goede 27 miljoen in de pot zat, zal dit bij DotA 29 miljoen zijn. Mocht je bij het winnende team horen bij DotA? Dan kan je rekenen op een prijs van minstens 12 miljoen.

Twitch is geld waard

Wanneer je video’s wilt gaan streamen, dan is het een aanrader om Twitch of een vergelijkbaar programma te gaan gebruiken. Je hoeft je nergens in video editing te verdiepen of wat dan ook je kunt jezelf live streamen terwijl je speelt. Je kunt dus informatie verstrekken over wat je doet, de manier waarop je dit doet zal erg belangrijk zijn. Er zijn namelijk veel mensen die streamen. Je moet dus echt heel erg uniek zijn of heel erg goed of beide wil je nog op vallen in deze business. Met Twitch kan je ook reclame laten zien, je bepaalt zelf hoeveel en wanneer deze in beeld komen. Via de advertenties kan je al geld verdienen, maar het echte geld gaat om in de prijzenpotten van bepaalde spellen of in sponsoren. Het vragen van donaties is ook niet ongewoon, sterker nog het is vrij normaal om je favoriete gamer te voorzien van een donatie zodat deze kan blijven spelen. 

Strategie is alles!

Wie blackjack gaat spelen heeft een blackjack strategie, en wie online geld wil verdienen met gamen moet ook een strategie hebben. Zorg dat je een uniek concept hebt, maar blijf wel jezelf. Wil je jezelf gaan streamen is er niets zo vervelend als de hele tijd in een bepaalde rol zitten – zeker als er dingen misgaan zal je hier snel uitvallen. Zorg ook dat je echt goed bent in wat je doet. Of dat nu het spel goed spelen is of de boel (opzettelijk) de mist in helpen. Wie graag nieuwe spellen speelt kan er ook nog aan denken om de journalist uit te gaan hangen. Binnen het Nederlandstalige gedeelte zijn er niet veel goede gamejournalisten. De voordelen? Je speelt de meeste spellen al voordat ze in de winkel liggen. De merchandise van de spellen die je krijgt, mag je houden! Vergeet ook niet dat er vaak beurzen zijn waarbij de nieuwe spellen gepresenteerd worden waar je heen kan. Dat en je mag natuurlijk alle spellen uittesten! Dus of je nu wilt gamen, streamen of de journalistiek in wilt, geld is er genoeg te verdienen in de gamewereld.