Het vinden van de juiste MBO-opleiding is niet altijd even makkelijk. Open dagen bezoeken helpt natuurlijk enorm; maar dan moet je wel weten waar je interesses liggen. We zetten een aantal leuke MBO-opleidingen en richtingen voor je op een rijtje; kun jij direct kijken wat je aanspreekt en die open dag bezoeken!

1. Communicatie en Media

Ben je creatief en vind je het leuk om andere mensen te overtuigen, overwinnen of aan te spreken met geweldige concepten? Ben je graag op de computer bezig met het ontwerpen van de meest toffe posters of de meest aansprekende websites? Dan is de communicatie en mediabranche iets voor jou; de opleiding ruimtelijke vormgeving mbo bijvoorbeeld bij het Sint Lucas. Niet alleen kun je in deze branche al je creativiteit kwijt, de baangarantie is ook zeker niet verkeerd!

2. Horeca, recreatie, toerisme en cultuur

Een andere branche waar jij al je creativiteit kwijt kan en iedere dag alles op alles zet om de communicatie naar anderen zo goed mogelijk op te zetten is de horeca, recreatie, toerisme en cultuurbranche. Jij zorgt ervoor dat mensen van een bepaald merk of bedrijf houden en een geweldige ervaring hebben. Het leuke is dat je met allerlei verschillende opleidingen in deze branche terecht kwam. Een management of evenementen opleiding bijvoorbeeld. 

3. Bouw en Vastgoed

Wil jij bijdragen aan een gestructureerd een geconditioneerde samenleving? Dan is de bouw en vastgoed iets voor jou. De gebouwde omgeving beïnvloedt ons gedrag namelijk en heeft een grote impact op de wereld. Ook binnen deze branche kun je alle kanten op: van iedere dag lekker met je handen werken tot het managen van grote projecten.

4. Consultancy

De consultancy sector in Nederland doet het goed en het banenaanbod liegt er niet om. Wil je aan de slag als Expert Data Management consultant, of schat jij liever de risico’s in als een Senior Risk Consultant?

5. Financiële dienstverlening

Ben jij goed met cijfers en houd je van wiskundige berekeningen? Dan is de sector financiële dienstverlening misschien wel wat je zoekt. Of je nu iedere dag met cijfers bezig wilt zijn of op een andere manier diensten wilt verlenen; de keuze is aan jou.

6. Gezondheidszorg en welzijnszorg

Zit de zorg in jouw bloed en zou jij graag als begeleider, coach, arts of verpleegkundige aan de slag gaan? Oriënteer jezelf dan binnen de gezondheidszorg en welzijnszorg.

7. Handel en retail

Altijd al een eigen winkel willen beginnen? Dan is de handel en retail sector wat voor jou; een branche waarin de 4 P’s uit de marketingmix dagelijks voorbijkomen.