Het is volle bak herfst. Met regen, wind tegen, nog meer regen, vroeg donker en Sinterklaas in het land. Dus continue natte kleren omdat het altijd keihard regent net als jij buiten bent. Er zijn een paar mogelijkheden om dit te voorkomen. Zo kun je de hele herfst binnen blijven of verkassen naar een tropisch eiland. Of je neemt voorzorgsmaatregelen zoals een goed regenpak en paraplu. En je checkt het weer van tevoren met een weerapp. Hierbij een overzicht van 5 van deze weerapps:

1) Buienradar

We beginnen met waarschijnlijk de bekendste weerapp: Buienradar. Deze app biedt een behoorlijk betrouwbare voorspelling van de verwachte neerslag. Met naast regen ook bijvoorbeeld sneeuw en onweer. Je hebt een kaart van Nederland met weeranimaties zodat je kunt zien waar de buien naar toe gaan in de tijd. Handig, dan weet je waar je niet naar toe moet! Ook handig: de pollenradar die de verwachte hooikoortsklachten voor de komende vijf dagen toont. Zoals de naam al aangeeft is het voornamelijk gericht op neerslag waardoor het in vergelijking met een aantal andere apps minder uitgebreide informatie biedt over bv temperatuur.

2) Weather Pro 

Wil je een uitgebreider overzicht dan is deze app beter. Weather Pro wordt gemaakt door het bekende MeteoConsult. De voorspellingen van deze app behoren dan ook tot de meest betrouwbare. De app geeft snel inzicht in de huidige situatie, toont voorspellingen voor de komende dagen en bevat overzichten van de temperatuur, de verwachte neerslag en luchtvochtigheid.

3) KNMI

Ook het welbekende KNMI heeft sinds een paar jaar z’n eigen weerapp. Een prima app; je krijgt direct het actuele weer te zien, inclusief een buienradar, de windsnelheid en windrichting. Zodat je niet alleen weet of het over 5 minuten gaat regenen maar ook of je later vandaag nat kan worden.

4) Het Weer in Nederland

Het Weer in Nederland is ook een populaire en behoorlijk uitgebreide weer-app. Deze app bevat natuurlijk een buienradar en daarnaast vooruitzichten voor het weer van vandaag en morgen en een weer- en kustalarm. Daarnaast kun je neerslag-, zonneschijn- en windkrachtkaarten bekijken en verder ook nog actuele satellietbeelden.

5) Weeronline

Weeronline is een hele mooie weerapp die je naar je eigen smaak kunt aanpassen. Zo kun je een buienradar, pollenradar of een neerslaggrafiek aan je overzicht toevoegen of bijvoorbeeld snel een uitgebreide 14-daagse weerverwachting checken. Verder toont de app actuele weersomstandigheden voor zo’n alle plaatsen ter wereld.

Bescherm je telefoon

Met deze apps ga je je smartphone nog meer gebruiken dan je nu al ongetwijfeld doet. En ook nog vaker buiten, als het nat is en je wellicht bezig bent je onhandige regenpak uit of aan te doen. Daarom is het goed smartphones te beschermen met stevige waterbestendige telefoonhoesjes. Zodat je smartphone niet stukvalt net op het moment dat je de kans op regen via een weerapp wilt checken.