Weg van de laptop, handschoenen aan en met elkaar in de weer met hout en verf. Jongeren die de komende tijd graag in de buitenlucht iets willen betekenen voor natuur en maatschappij krijgen een kans om hun cv te vergroenen. Tot 19 februari kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op het Groen Traineeship-project bij Nivon voor één dag per week tot aan de zomer. De trainees leren bij de vereniging voor groene en sociale vakanties, wat een fysieke ruimte met de beleving voor gasten kan doen en hoe dit duurzaam in te richten. Het programma is onderdeel van een landelijk initiatief van tien organisaties die een Groen Traineeship aanbieden aan jongeren tussen de 16 en 27 jaar.

Natuurparadijs

Tijdens het traineeship van Nivon tussen maart en juli, maken de trainees een analyse van de hele buitenruimte, van entree tot bos. Dit gebeurt op de locatie van het natuurvriendenhuis ABK-huis en het aangrenzende natuurkampeerterrein Het Hallse Hull in Hall (Gelderland). Het team maakt een plan om de buitenbeleving zo aantrekkelijk mogelijk te maken op een duurzame manier. Hierbij moet rekening worden gehouden aan de wensen van een divers palet aan gasten en aansluiten bij het groene en sociale karakter van Nivon. Daarvoor krijgen de trainees trainingen op gebied van customer experience en physical branding en leren ze over de inzet van duurzame materialen.  

“Het programma daagt de trainees uit om het mooiste groene natuurhostel in Nederland neer te zetten, een echt natuurparadijs! Dit doen ze samen met Nivon-vrijwilligers van alle leeftijden en experts. Niet alleen een traineeship op professioneel niveau, maar ook een kans om duurzaam reizen te stimuleren naar een groene en sociale vakantieplek in Nederland”, vertelt Céline Steenbergen, projectleider NivonJong.


Afbeelding met boom, buiten, huis, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving

Over Groen Traineeship

Het Groen Traineeship-programma is een samenwerking tussen tien groene organisaties: FAWAKA Nederland, GDO, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Nivon / NivonJong, SoortenNL, The Rock Group en VBNE. In totaal bieden zij vijftien groene projecten voor jongeren die iets willen betekenen voor de natuur en maatschappij.Het traineeship maakt onderdeel uit van de maatschappelijke diensttijd (MDT) dat vanuit de overheid wordt gestimuleerd.

“Na een jaar zoals 2020 merk je dat de drang groeit onder jonge mensen om een steentje bij te dragen. Jongeren willen écht iets betekenen en impact maken voor een betere wereld. Ook is er meer behoefte aan waardevolle inhoudelijke sociale contacten”, merkt Iris Vermaas, projectleider bij Nivon, op. “Dit Groen Traineeship biedt een programma vol met deze waarden.”

Meer informatie en aanmelden: www.nivon.nl/nieuws/aan-de-slag-als-groen-trainee/ en www.groentraineeship.nl