Net 18 jaar geworden

Alle informatie speciaal voor 18 jarigen!

Reisverzekering

Al vakantieplannen gemaakt? Denk ook aan een reisverzekering. Een reisverzekering is niet verplicht maar kan wel verstandig zijn. Er kan immers altijd wat gebeuren op vakantie. Van diefstal tot ziek worden.

De kosten kunnen enorm zijn en staan vaak niet in verhouding tot de relatieve lage premie van een verzekering. Vanaf een paar euro per maand ben je al verzekerd

Met 4 simpele vragen je reisverzekering

In 4 simpele stappen ben je goed verzekerd en betaal je niet teveel.

1)      Wat ga je doen op vakantie?

Afhankelijk daarvan kies je voor alleen een basis reisverzekering of heb je een  aanvullende reisverzekering er bij nodig . Een aanvullende verzekering is met name van belang bij activiteiten die de verzekeraar als gevaarlijk ziet zoals duiken en skiën en als je buiten Europa reist.

2)      Heb je een annuleringsverzekering nodig?

Voor als de reis onverwacht niet door mocht gaan. Je hebt wel een geldige reden nodig waarom het gaat om een onverwachte gebeurtenis. Denk aan het onverwachte overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad, je word zelf ziek of krijgt een ongeluk. Maar annulering van een vlucht of faillissement van je reisorganisatie of ticketprovider vallen hier niet onder. Lees dus goed de algemene voorwaarden

3)      Kies je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je heel weinig op vakantie, dan is het verstandig om een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Ga je regelmatiger dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering.
Als je voor een langere periode op reis gaat is het ook goedkoper. Zo is voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering over het algemeen vanaf 21 vakantie dagen per jaar voordeliger dan een kortlopende.

4)     Welke aanbieders ga je vergelijken?

Nu je weet wat je wilt, kijk goed rond en vergelijk een aantal verzekeringen.

Aandachtspunten reisverzekering

Tenslotte, verzeker vooral niet teveel. Hou het kaal en verzeker alleen wat je niet zelf kunt betalen.

Als je voor een strandvakantie gaat en bij wijze van spreken alleen zwemkleding meeneemt, hoef je geen bagagedekking. Neem je je telefoon en andere dure apparaten mee  houdt er dan rekening mee dat dure spullen alleen verzekerd zijn zolang ze veilig in een kluis zijn opgeborgen of als je ze bij je draagt. En je krijgt meestal niet de nieuwwaarde.

Een aantal andere dingen die je in de gaten moet houden wanneer je een reisverzekering afsluit en die je moet regelen om optimaal gebruik te kunnen maken van de verzekering, als het geval zich voordoet:

  • Lees goed de algemene voorwaarden voordat je de verzekering afsluit, zodat je precies weet of je verzekerd bent voor de onderdelen die jij wilt verzekeren (ja, we weten het, dit is saai…)
  • Bewaar de bonnetjes van de items die jij wilt verzekeren, zodat je deze kunt overleggen wanneer een verzekeraar hierom vraagt.
  • Mocht je iets overkomen op vakantie, ga dan naar de plaatselijke politie en doe aangifte. Zo’n aangifte wordt hier gezien als ‘diefstalbewijs’.
%d bloggers liken dit: