Net 18 jaar geworden

Alle informatie speciaal voor 18 jarigen!

Solliciteren

Heb je je een leuke (bij)baan gevonden? Dan is de volgende stap…. solliciteren! Of ken je een heel leuk bedrijf waar je graag zou willen werken maar heb je daar nog geen vacature van gevonden? Dan kun je een open sollicitatie sturen.

Solliciteren begint bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief waarin je benoemt waarom jij geschikt bent voor de functie en geïnteresseerd bent hierin. Bovendien stuur je je CV mee. Een CV is een beknopte opsomming van je ervaring.

Sollicitatiegesprek

Als dan alles goed gaat word je uitgenodigd voor  een sollicitatiegesprek. Hierin probeer jij jezelf te verkopen aan een (toekomstig) werkgever. Werkgevers zoeken op de arbeidsmarkt naar het ‘product’ arbeid. Je kunt bij jezelf nagaan, je wilt het liefst het beste product hebben. Daarom moet jij er voor zorgen jezelf zo goed mogelijk aan te prijzen en gericht te solliciteren.

Voorbereiden op je sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding van het sollicitatiegesprek verhoogt de kans op een positieve indruk. Lees voor het gesprek alle informatie nog eens door. Denk na over de vragen die je kunt krijgen en de antwoorden die je wilt geven. Besteed extra tijd aan vragen die je moeilijk vindt om te beantwoorden. Maak ook een lijst met de vragen die je zelf wilt stellen over de baan en het bedrijf.

Checklist voor je het sollicitatiegesprek ingaat:

  • Bekijk nog eens de functie-eisen. Bedenk of jouw opleiding(en), ervaring en/of kwaliteiten hier goed bij passen. Welke punten zijn de moeite waard om uit te lichten?
  • Bedenk voorbeelden waaruit jouw kwaliteiten blijken.
  • Hoe reageer je op een vragen over de motivatie voor de baan en het bedrijf.
  • Lees je sollicitatiebrief nog eens door, bekijk wat de sterke punten zijn en waarover vragen gesteld kunnen worden. Het is makkelijk om hier vast antwoorden op te bedenken. Doe ditzelfde voor je CV.
  • Kloppen je referenties? Als ze gebeld kunnen worden, laat ze dit vast weten.
  • Wat wil je bereiken met het gesprek? Wat is jouw sterkste punt, waar moet je absoluut over praten?

Wat draag je naar een sollicitatiegesprek?

Oke, je hebt een uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek. Dan komt al snel de vraag: wat doe je aan? Onderschat dit niet. Tuurlijk, je houding en wat je vertelt zijn het belangrijkst in een sollicitatiegesprek. Maar je kledingkeuze heeft echter ook invloed op de uitkomst van je interview. De eerste indruk van de interviewer wordt immers gevormd tijdens de eerste seconden dat hij of zij jou ziet. Is die eerste indruk ondermaats, dan start je al met een groot nadeel.

Je hoort vaak het advies om jezelf te kleden zoals ze zich op de werkvloer van het bedrijf kleden. Dat is echter niet altijd het beste idee. De dresscode van vele bedrijven is heel wat losser en informeler geworden de laatste jaren. Het is goed mogelijk dat werknemers in t-shirt en sneakers naar het werk gaan maar dat wil niet zeggen dat dit ook een goed idee is voor je sollicitatiegesprek. Daarom hierbij 3 tips voor je kleding tijdens het solliciteren:

  1. Pas je kleding aan op het bedrijf en de functie
  2. Houd het professioneel
  3. Overdressed is beter dan underdressed

5 Tips voor het sollicitatiegesprek

1) Kom op tijd

Dit is eigenlijk heel simpel, maar zeker niet onbelangrijk. Sollicitatiegesprekken zijn vaak strak achter elkaar ingepland. Kom je een kwartier te laat, dan gaat dit ten koste van je eigen sollicitatietijd. Zonde, toch?

2) Zet je sterke en zwakke punten op een rij

Zorg ervoor dat je tijdens je sollicitatiegesprek antwoord kun geven op de vraag: ‘Wat zijn je zwakke en sterke punten?’. Deze vraag wordt vrijwel altijd gesteld in het sollicitatiegesprek. Het toont of je over zelfkennis beschikt en of jij je persoonlijk ontwikkelt. Kun je hier geen antwoord op geven? Dan zal je gesprekspartner al snel denken dat je geen zelfkennis hebt. Wees dus vooral niet bang om een zwak punt van jezelf te benoemen. Liever een zwak punt met zelfkennis, dan helemaal geen zelfkennis.

3) Praat positief over vorige werkgevers

Het kan zijn dat je bij een vorige werkgever een minder positieve ervaring hebt opgedaan. Dit kan je best benoemen in je sollicitatiegesprek, maar praat hier in positieve zin over.

4) Let op je non-verbale communicatie

Zonder iets te zeggen communiceer je evengoed. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat communicatie vooral wordt bepaald door onze non-verbale communicatie. Dit is dus je lichaamstaal. Het is dus erg belangrijk om rekening te houden met je verbale als non-verbale communicatie.

5) Stuur een bedankbrief

Om jezelf op een positieve en attente manier te onderscheiden van de andere sollicitanten kan het helpen om een bedankbrief te sturen. Hierdoor vestig je na het gesprek nogmaals aandacht op jouw sollicitatie. Ben je afgewezen? Dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met je gesprekspartner. Vraag naar de afwijsreden en naar welke indruk je hebt achtergelaten bij het bedrijf. Je past dan misschien niet op deze functie, maar wellicht hebben ze in de toekomst een andere functie die bij jou past.  Plus: je kunt deze punten meenemen in een volgend sollicitatiegesprek.

%d bloggers liken dit: