Net 18 jaar geworden

Alle informatie speciaal voor 18 jarigen!

Inboedelverzekering

Al woon je klein, ook als net 18 jarige heb je best veel dure spullen in huis. Denk aan je smartphone, laptop en tablet maar ook aan sieraden of andere kostbaarheden die je liever niet opnieuw wilt betalen door brand, diefstal of andere vormen van schade. Met een inboedelverzekering krijg je in principe de geleden schade vergoed. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar is wel aan te raden.

Je moet er wel aan denken dat net als bij het lenen van geld, het bij verzekeren van belang is dat je verschillende polissen vergelijkt omdat de voorwaarden per verzekering sterk kunnen verschillen.

Belangrijke aandachtspunten:

  • In de polis van je inboedelverzekering staat vaak dat er duidelijke sporen moeten zijn van een inbraak.
  • Het komt veel voor dat verzekeraars voor jongeren speciale verzekeringspakketten samenstellen waarin ook een inboedelverzekering is opgenomen. Zo’n pakket wordt dan meestal voordeliger aangeboden dan wanneer alle verzekeringen los af worden gesloten.
  • Bij het afsluiten van je inboedelverzekering kun je, wat de verzekerde waarde betreft, het beste rekening houden met mogelijke zaken die je de komende paar jaar nog gaat kopen. Hierdoor zorg je ervoor dat je inboedel niet meer waard is dan de waarde waarvoor je verzekerd bent.

Wil je de verzekering afsluiten, vergelijk dan eerst een aantal verzekeringen of check de voorwaarden.

Als je een contract voor een inboedelverzekering aan wilt gaan is het zinnig om meerdere verzekeraars naast elkaar te leggen. Neem niet de goedkoopste of de eerst zonder deze eerst te vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen.

%d bloggers liken dit: